Στο τεύχος Φεβρουαρίου του διαδικτυακού μας περιοδικού υπάρχουν ενδιαφέροντα άρθρα από έγκριτους επιστήμονες που αφορούν όχι μόνο νοσήματα αλλά και ιατρικές πρακτικές.
Το άρθρο του διευθυντή της νεογνικής χειρουργικής του παιδοχειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Μητέρα» Τριαντάφυλλου Φωκαέα περιγράφει με ευστοχία μία προοδευτική μετάλλαξη του τρόπου άσκησης της ιατρικής και του ρόλου του γιατρού που μετατρέπεται από θεραπευτή σε αναγνώστη εργαστηριακών εξετάσεων και συνταγογράφο σαν συνέπεια της τεχνολογικής εξέλιξης και του παρεξηγημένου καταναλωτισμού της κοινωνίας μας στη χρήση των υπηρεσιών υγείας.
Το άρθρο του διευθυντή του τομέα ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Αναστάσιου Μόρτογλου για τη δυσκολία στη διατήρηση της απώλειας βάρους μας οδηγεί στα φυσιοπαθολογικά μονοπάτια της παχυσαρκίας η κατανόηση των οποίων είναι βασική προυπόθεση για την αποτελεσματική και κυρίως μόνιμη καταπολέμηση της
Οι Μαρία Σώμαλη και Μουσλέχ Ζαδάλλα αναδεικνύουν μια επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή αλλά αντιμετωπίζεται με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.
Οι γλυκαντικές ουσίες αποτέλεσαν και ακόμη αποτελούν τη διαφυγή μας από τη ακατανίκητη έλξη της ζαχαρης. Μας διαφυλάσσουν όμως από την αύξηση του βάρους; Στο ερώτημα αυτό απαντά ο διατροφολόγος Βασίλης Παπαμίκος.
Ο Κώστας Μπουτσουρής μας προσφέρει μία συνοπτική αλλά ακριβή περιγραφή μίας κοινής πάθησης του υπερθυρεοειδισμού.
Τέλος ακολουθούν στα περιεχόμενα αυτού του τεύχους οι τακτικές στήλες του χρονογραφήματος και της διεθνούς βιβλιογραφίας.
Τελειώνοντας κάνω μία θερμή έκκληση στους αναγνώστες να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τίθενται στη στήλη της δημοσκόπησης και αν έχουν ερωτήσεις για θέματα της ειδικότητας των συγγραφέων η και προτάσεις για το περιεχόμενο η τη παρουσίαση της ύλης να επικοινωνούν μαζί μας χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές στη στήλη της επικοινωνίας.