Σημείωμα Σύνταξης

Το τεύχος Αυγούστου της διαδικτυακής μας έκδοσης περιλαμβάνει άρθρα και πληροφορίες από μεγάλο φάσμα της ιατρικής και αγωγής υγείας.

Θέλω στην αρχή να καλωσορίσω τη συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (www.eelia.gr) πού εγκαινιάζεται με την ανάρτηση του άρθρου του Προέδρου της Δημήτρη Ρίχτερ σχετικό με τη θεραπεία με στατίνες και την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη.

Η νόσος των πολυκυστικών ωοθηκών, ιδιαίτερα συχνή στις Μεσογειακές χώρες, αποτελεί συχνή πηγή αισθητικών ανησυχιών, διαταραχών της εμμήνου ρύσεως, υπογονιμότητας αλλά και καρδιοκυκλοφορικής νόσου στις γυναίκες. Η εξαίρετη συνάδελφος κ. Λένα Κούστα μας ενημερώνει για τις τελευταίες απόψεις πάνω στο θέμα.

Ο νέος συνάδελφος Νίκος Κλωνάρης αναπτύσσει σε ένα άριστα δομημένο άρθρο του το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη της εγκυμοσύνης παραθέτοντας και τις σχετικές οδηγίες για πρόληψη και θεραπεία.

Η συνάδελφος ενδοκρινολόγος κ. Λένα Δουμαλά μας ευαισθητοποιεί με το περιεκτικό της άρθρο για τον υποθυρεοειδισμό πού συχνά μένει αδιάγνωστος με σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την υγεία αλλά και τη ποιότητα ζωής.

Θέλω να χαιρετίσω στους συνεργάτες μας τη διδάκτορα ψυχολογίας κ. Εύη Κυράνα με το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της για το σεξουαλικό πόνο των γυναικών που αποτελεί κύρια αλλά συχνά θεραπεύσιμη αιτία σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Τέλος ακολουθούν το επίκαιρο άρθρο της τακτικής συνεργάτιδος μας
κ.Βίκυ Πυρογιάννη για την αποτελεσματική και σωστή αντιμετώπιση των «κιλών του καλοκαιριού» και οι τακτικές στήλες του χρονογραφήματος και της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο διαδικτυακός μας τόπος (www.armonia-zoi.gr) φιλοξενείται και στις ιστοσελίδες της Ελληνικής ενδοκρινολογικής εταιρείας
(www.endo.gr) , της Ελληνικής διαβητολογικής εταιρείας (www.ede.gr) και της εταιρείας έρευνας και μελέτης μεταβολισμού των οστών (www.eemmo.gr) .